Известие

Collapse
No announcement yet.

ВЪПРОС за катализатора на АЛФА 156 1.8

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ВЪПРОС за катализатора на АЛФА 156 1.8

Интересивуаме какво ще стане ако го махна??? Плюсове и минуси, надявам се тук да получа компетентно мнение.
    Alfa Romeo 1.4 16V TS '97 (липсва ми)
    Alfa Romeo 156 / 1.8 16V TS '99

Ако е запушен ще почне да върви повече след махането. Ако е здрав, няма смисъл да го махаш
    Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Няма да имаш проблеми може да падне разхода и да се увеличи вървенето и бученето става малко по шумна ако колата е ЕУРО-2 CF-2 Ако е евро-3 CF-3 мотора 140 k.с, дето е с три ламбда сонди изса по специална намеса защото трябва да се слагат разни модулатори на сондите дето отчитат работата на катализатора.
      156 1,8 ТS 99
      Nissan Murano 2005

Comment

а при ЖТД-то ?
        ПРАВИТЕ ОТСЕЧКИ СА ЗА БЪРЗИТЕ КОЛИ ЗАВОИТЕ СА ЗА БЪРЗИТЕ ШОФЬОРИ!sigpic

Comment

А там имаше нещо с размера на тръбата която се слага на мястото на катализатора (уловителя на твърди частици) за да се запазят същите размерите и съпротивлението на генерацията заради турбото ако си от София колегите ще те посъветвак къде да идеш може и тук
          http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=10814
          Абе не е толкова зле като евро 3 бензините
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev
            Няма да имаш проблеми може да падне разхода и да се увеличи вървенето и бученето става малко по шумна ако колата е ЕУРО-2 CF-2 Ако е евро-3 CF-3 мотора 140 k.с, дето е с три ламбда сонди изса по специална намеса защото трябва да се слагат разни модулатори на сондите дето отчитат работата на катализатора.

Ами незнам дали е ЕУРО-2 CF-2 или евро-3 CF-3, знам че е 99година 1.8матор, но си мисля че 140КС почват да ги правят след 2000година. следователно моята е 144КС.
            Та викаш няма да има минуси и проблеми, само плюсове, ако е ЕУРО-2 CF-2?
            Alfa Romeo 1.4 16V TS '97 (липсва ми)
            Alfa Romeo 156 / 1.8 16V TS '99

Comment

ДА единствения минус е че ще стане по шумна но се свиква с това. по добре е да сложиш резонансно гърне на мястото на катализатора разправят че ако е права тръба се намалява съпротивлението на газовете и ламбда сондата не отчита правилно но не знам дали е вярно слухове а пък само с тръба става по шумна. А това за моторите е вярно че CF-3 тръгват след 2000 ама знаеш ли ги талянците.
              156 1,8 ТS 99
              Nissan Murano 2005

Comment

Мойта стана по- тиха, ама й сложиха едно голяяяямо гърне от Мондео. И мисля, че си прав за сондата, газовете трябва малко да се спънат за да отчита коректно/ нали се нагрява и от тях/.
                Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Колеги аз махнах моя,като ми отвориха гърнето изкараха елементите и пак го затвориха.Шума изобщо не се промени,колата стана по-пъргава на ниските обороти и отгоре на всичко ми платиха 80лв за елементите!!!.(Струваха 90 но си удържаха 10 за труда)Изкупуват ги на килограм(70-80лв/кг)на моята тежеше към 1,3кг
                  156 2,4jtd 99г

Comment

това е интересна тема, моята е с евро 3, и катализатора е хубаво да се смени, дано още дълго ми служи и работи сегашният, както ламба сондата и дебитомера пу пу
                    sigpic
                    ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                    0889 636 093

Comment

@MitkoVn

Интересува ме адрес на сервиза, в който са ти оперирали катализатора?
                      ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

Колега сервиза е на околовръстното веднага след ЖИЖО,Казва6е се "Маринов", "Марин" или нешо подобно,имаше табела
                        156 2,4jtd 99г

Comment

Working...
                        X